OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deelmobiliteit

Duurzame en slimme mobiliteit

Deelmobiliteit leidde ruim 25 jaar een marginaal bestaan, totdat in 2016 de eerste elektrische deelauto’s in het straatbeeld verschenen. Alex van der Woerd was er als een van de eersten bij met Buurauto, “de elektrische auto die je deelt met je buren”.

Werkwijze

Vanaf 2016 kon je met gelijkgestemden in je omgeving bij Buurauto een elektrische deelauto aanvragen. Buurauto onderzocht dan of het kansrijk was en zo ja, dan startte Buurauto met een project. Op het hoogtepunt reden er bij Buurauto meer dan 60 volledig elektrische deelauto’s rond.

Vanaf 2020 heeft Buurauto de auto’s ondergebracht bij MyWheels, zodat de elektrische auto’s ene nog groter publiek konden dienen. Bij MyWheels zijn ze nu onderdeel van een een gemengde vloot van meer dan 2500 elektrische en benzineauto’s.

TOEPASSING IN DE PRAKTIJK

De elektrische deelauto’s van Buurauto zijn geïntroduceerd in zowel grote als kleine plaatsen, van IJmuiden tot Maastricht en van Breda tot Eelde. Zo heeft Alex van der Woerd bijgedragen tot een mooier, schoner en stiller Nederland.

IN DIT KADER UITGEVOERDE PROJECTEN

Deelauto’s zijn geplaatst bij:

  • Buurtverengingen
  • Energiecoöperaties
  • Projectontwikkelaars
  • Bedrijven en gemeenten